Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Παρασκευή 7μμ, γιατί αυτή η Πρωτομαγιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!



Αυτή την Παρασκευή 7μμ θα μαζευτούμε στην Πλ.Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και θα κατέβουμε στην Πλ.Δαβάκη στη Νίκαια!

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στην πολυμέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, την ασφάλιση!
Ο κατάλογος των μέτρων τους δεν θα τελειώσει, αν δεν αντιδράσουμε!

Στοχος μας να προβάλλουμε την αναγκαιότητα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και στις γειτονιές, ειδικά αυτήν Πρωτομαγιά περισσότερο από ποτέ!

Να μην στους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας!

Ας είναι αυτή η Πρωτομαγιά μία απάντηση στην απαράδεκτη χρεωκοπημένη πολιτική της κυβέρνησης με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ...

Ραντεβού Πρωτομαγιάς: 10μιση πμ το Σάββατο στο Μουσείο

Στηρίζουμε τη Γενική Απεργία στις 5 του Μάη!


Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αυτή την Τετάρτη, αποφασίσουμε....

Αυτή τη Τετάρτη 28/4 7 μμ. στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού (Ταξιαρχών και Καρυταίνης 4)σας καλούμε όλους να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις νέες δράσεις μας:

Τα θέματα της ερχόμενης συνέλευσης είναι:
- Προτάσεις σχετικά με την δράση μας εν όψει της Πρωτομαγιάς
- Πρόταση για τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης των επιτροπών με πιθανή συνεργασία με την πρωτοβουλία της Νίκαιας ενάντια στα μέτρα
- Ημέρα υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας (6 Μαή) - ενημέρωση από το Κρατικό Νοσοκομείο

για επικοινωνία: 6947 836 178 - 6944 860 542 – 6974 110 667

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6μιση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ !

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Γιωργάκη Παπανδρέου για την ενεργοποίηση του μηχανισμού ΕΕ - ΔΝΤ, σήμερα 6μιση στα Προπύλαια διοργανώνεται συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων δυνάμεων.

Η Ελλάδα μπορεί να γλιτώνει προσωρινά τη χρεοκοπία, οι Έλληνες όμως...???

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σήμερα Δευτέρα 6μμ όλοι στο Σύνταγμα

Αποκλεισμός του Υπουργείου Οικονομικών ΤΩΡΑ!

Η δικτατορία των αγορών (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) έρχεται στην επέτειο, Τετάρτη 21 Απριλίου... Στάχτη και μπούρμπερη στο δρόμο τους... μη σώσει και 'ρθούνε!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Μια γεύση για το τι μας περιμένει....

.....
Την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα προανήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή αποπληθωρισμού, δηλαδή μείωση τιμών και μισθών, για να ανακτήσει την ανταγωνιστικό τητά της.

Ωστόσο, βάσει του πρόσφατου παραδείγματος της Ρουμανίας -η οποία προσέφυγε προς χρηματοδότηση του ΔΝΤ και ακολούθως εφάρμοσε τις δημοσιονομικές του συστάσεις- τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα αφορούν κυρίως:

-Στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα οικονομίας.

-Ρυθμίσεις που να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα διατηρήσουν κεφαλαιακή επάρκεια καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

-Στην αποφυγή συσσώρευσης επιπλέον δημόσιου χρέους.

-Στην επιβολή πλαφόν στις πρωτογενείς δαπάνες (εξαιρουμένων των δαπανών που προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια).

-Στην εφαρμογή ενός πλαισίου για την βελτίωση του συστήματος προϋπολογισμού των κρατικών εσόδων.

-Πλαφόν στις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού εντός του έτους.

-Σημαντικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης των επιδομάτων και των μπόνους και περικοπή 137.000 θέσεων εργασίας.

-Σημαντ ικές περικοπές στις δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες καθώς και στις επιχορηγήσεις.

-Στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων όσον αφορά τα έξοδα, το δημόσιο χρέος και το πρωτογενές έλλειμμα.

-Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα με σκοπό την σύνδεση των συντάξεων με τον πληθωρισμό και την βαθμιαία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

-Στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην φορολογική πολιτική και στις δαπάνες, στη διαχείριση των φόρων και στην επίβλεψη των δημόσιων επιχειρήσεων.

-Επιβολή επιπλέον φόρων στα οινοπνευματώδη ποτά και στον καπνό.

-Αύξηση στο φόρο ακίνητης περιουσίας και αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

-Η απόδοση του προγράμματος θα αξιολογείται σε τρίμηνη βάση, ωστόσο δεδομένης της ανάγκης για άμεση ανταπόκριση στις ταχύτατες μεταβολές στις αγορές κεφαλαίου, θα προβλέπει και έκτακτα μέτρα.

Δείτε: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1126622&lngDtrID=251

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κίνηση πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στο πρόγραμμα "αποσταθεροποίησης" του λαού


Η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στα μέτρα είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο σαν απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον λαό.


Κινητοποιούμαστε ενάντια στις εξαγγελίες των μεγάλων για ένα ζοφερό μέλλον γιατί ξέρουμε πως η κρίση ξεκίνησε από άλλους και δεν θα ανεχτούμε να την πληρώσουμε εμείς.


Η προσπάθεια που γίνεται αφορά τον πλατύ κόσμο και σκοπός μας είναι να γίνει κτήμα των πολιτών, του κόσμου που έχει πνιγεί στα χρέη χωρίς να καταλαβαίνει γιατί, του κόσμου που έχει ανάγκη να εκφράσει την δυσαρέσκειά του με έναν άλλο τρόπο πέρα από αυτά που ως τώρα έχουμε συνηθίσει και από αυτά που τείνουν να φθαρούν αν δεν έχουν ήδη φθαρεί.


Η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού σε συνδυασμό με τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν σε άλλους δήμους έχει σαν σκοπό να συσπειρώσει όσες δυνάμεις θέλουν να γίνουν αρωγοί αυτής της προσπάθειας, ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης και “αποσταθεροποίησης” του λαού.


Γιατί πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να παλεύουμε για να ζούμε κι όχι απλά για να επιβιώνουμε.


Είναι πλέον αναγκαία η συσπείρωσή μας σε πλατιές και ανοιχτές επιτροπές σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Με συνεχείς, πρωτότυπες και μαζικές δράσεις, που θα δημιουργούν συνθήκες καθημερινού ξεσηκωμού στο χώρο τους.


Έτσι αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους κατοίκους της πόλης μας να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν για να κάνουμε αυτήν την κίνηση ένα βήμα για τον εργαζόμενο που πλήττεται και χάνει καθημερινά κομμάτι από τον μισθό του, τον άνεργο και τον χαμηλοσυνταξιούχο που παλεύει να επιβιώσει. Ταυτόχρονα καλούμε τις τοπικές αρχές να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών τώρα που ο εργασιακός μεσαίωνας μαστίζει ολόκληρο τον πληθυσμό.


Διεκδικούμε:

1. Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα

2. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. και το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης

3. Να γίνει τώρα δημοψήφισμα για το αν ο λαός αποδέχεται αυτές τις ρυθμίσεις


Γιατί αυτά τα μέτρα ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλα αν δεν τους σταματήσουμε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974110667, 6944860542, 6947836178

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το σύνθημά μας να μπει παντού !



Την ώρα που βάζαμε το πανό έξω από το παράνομο Κ.Υ.Τ. της Δ.Ε.Η, προς ευχάριστη έκπληξή μας, διερχόμενοι οδηγοί με τα αυτοκινητά τους το υποδεχτηκαν κορνάροντας!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επειδή είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον μας...





Aυτή την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 7 μμ. μαζευόμαστε στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4) για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κορυδαλλού ενάντια στα μέτρα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Φωτογραφίες από την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κορυδαλλού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που είχε θερμή υποδοχή και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο!
Οι πολύ θετικές αντιδράσεις του κόσμου δείχνουν ότι υπάρχει προοπτική και ανάγκη για το εγχείρημα της πρωτοβουλίας στην περιοχή μας.

























Σε όλη την παρέλαση η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού καλούσε για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανοιχτής επιτροπής κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων και νέων, μικροεμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών... όλων όσων πλήττονται από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στα εισοδήματα, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.Όλους τους κατοίκους του Κορυδαλλού, κάθε σύλλογο, σωματείο, συνδικάτο, ομάδα, κοινωνικό φορέα ή κίνηση να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση μας στην πόλη μας…










Σε όλη την παρέλαση η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού καλούσε για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανοιχτής επιτροπής κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων και νέων, μικροεμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών... όλων όσων πλήττονται από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στα εισοδήματα, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.Όλους τους κατοίκους του Κορυδαλλού, κάθε σύλλογο, σωματείο, συνδικάτο, ομάδα, κοινωνικό φορέα ή κίνηση να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση μας στην πόλη μας…