Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Γενική Απεργία 11 Μαΐου: Να είμαστε όλοι εκεί

Έκλεισε ένας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αδιάκοπων εξοντωτικών μέτρων, ένας χρόνος με την ανεργία να φτάνει το 25%, ένας χρόνος με πολλούς νέους να μεταναστεύουν για να επιβιώσουν ή για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.. Τα μέτρα που πέρασε το 2010-2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου δε θα τολμούσαν να τα περάσουν ούτε κατοχικές κυβερνήσεις (αν και μάλλον για μια τέτοια κυβέρνηση πρόκειται). Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και το λαό της στις Τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτοί που χρέωσαν τη χωρά δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή κι αυτοί που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να επιβιώσουν βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται μέρα τη μέρα..
Κανένα οχυρό δεν έχει μείνει αλώβητο από αυτήν την επίθεση, ούτε η Υγεία, ούτε η Παιδεία, ούτε οι συγκοινωνίες. Καταργούν τα σχολεία με σκοπό να καταργήσουν τα όνειρα των γονιών και των παιδιών αυτής της χώρας....
Έκλεισε όμως παράλληλα κι ένας χρόνος κινημάτων, ένας χρόνος αντιστάσεων κι εξεγέρσεων στις γειτονιές. Το κίνημα ενάντια στα Διόδια, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, οι επιτροπές κατοίκων και οι ανοιχτές συνελεύσεις που ξεπηδάνε καθημερινά σε διάφορες πόλεις είναι τέτοια παραδείγματα αντιστάσεων που τρομάζουν αυτούς που έχουν την εξουσία. Τρομάζουν όταν βλέπουν την οργή του λαού να ξεχειλίζει απέναντι στην αδικία. Τρομάζουν όταν βλέπουν πως καταλαβαίνουμε ποιοι φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε, παρά την όλη λάσπη που μας ρίχνουν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων.
Ξέρουμε ποιοι φταίνε γι αυτό και πριν έναν χρόνο στις 5 Μάη ήμασταν μπροστά από τη Βουλή και φωνάζαμε κλέφτες, γι αυτό στις 23 Φλεβάρη μείναμε στο Σύνταγμα διαδηλώνοντας παρά τα χημικά που μας ρίχνατε.

Γι αυτό στις 11 Μαΐου θα κατέβουμε και πάλι στους δρόμους και θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε...

Τη Δευτέρα 9 Μάη η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού σας καλεί σε μια συζήτηση γύρω από την απεργία στις 11 Μάη και την ιδιαίτερη σημασία της μετά τον ένα χρόνο μνημόνιο...το ραντεβού μας θα ναι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου 7 το απόγευμα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου