Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κίνηση πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στο πρόγραμμα "αποσταθεροποίησης" του λαού


Η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στα μέτρα είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο σαν απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον λαό.


Κινητοποιούμαστε ενάντια στις εξαγγελίες των μεγάλων για ένα ζοφερό μέλλον γιατί ξέρουμε πως η κρίση ξεκίνησε από άλλους και δεν θα ανεχτούμε να την πληρώσουμε εμείς.


Η προσπάθεια που γίνεται αφορά τον πλατύ κόσμο και σκοπός μας είναι να γίνει κτήμα των πολιτών, του κόσμου που έχει πνιγεί στα χρέη χωρίς να καταλαβαίνει γιατί, του κόσμου που έχει ανάγκη να εκφράσει την δυσαρέσκειά του με έναν άλλο τρόπο πέρα από αυτά που ως τώρα έχουμε συνηθίσει και από αυτά που τείνουν να φθαρούν αν δεν έχουν ήδη φθαρεί.


Η κίνηση πολιτών Κορυδαλλού σε συνδυασμό με τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν σε άλλους δήμους έχει σαν σκοπό να συσπειρώσει όσες δυνάμεις θέλουν να γίνουν αρωγοί αυτής της προσπάθειας, ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης και “αποσταθεροποίησης” του λαού.


Γιατί πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να παλεύουμε για να ζούμε κι όχι απλά για να επιβιώνουμε.


Είναι πλέον αναγκαία η συσπείρωσή μας σε πλατιές και ανοιχτές επιτροπές σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Με συνεχείς, πρωτότυπες και μαζικές δράσεις, που θα δημιουργούν συνθήκες καθημερινού ξεσηκωμού στο χώρο τους.


Έτσι αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους κατοίκους της πόλης μας να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν για να κάνουμε αυτήν την κίνηση ένα βήμα για τον εργαζόμενο που πλήττεται και χάνει καθημερινά κομμάτι από τον μισθό του, τον άνεργο και τον χαμηλοσυνταξιούχο που παλεύει να επιβιώσει. Ταυτόχρονα καλούμε τις τοπικές αρχές να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών τώρα που ο εργασιακός μεσαίωνας μαστίζει ολόκληρο τον πληθυσμό.


Διεκδικούμε:

1. Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα

2. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. και το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης

3. Να γίνει τώρα δημοψήφισμα για το αν ο λαός αποδέχεται αυτές τις ρυθμίσεις


Γιατί αυτά τα μέτρα ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλα αν δεν τους σταματήσουμε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974110667, 6944860542, 6947836178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου