Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το μνημόνιο και τα φρικιαστικά μέτρα που μας ετοιμάζουν για να..βγούμε από την κρίση











Παραπάνω φαίνονται ορισμένοι πίνακες από το νόμο 3845, το γνωστό σε όλους μας μνημόνιο, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί και εκείνα που θα παρθούν μέχρι το 2014. Τα στοιχεία που παραθέτουμε αποδεικνύουν πως η υπάρχουσα κυβέρνηση γερμανοτσολιάδων και όλοι οι γλύφτες εγκάθετοι δημοσιογράφοι τους μας δουλεύουν τόσο καιρό ψιλό γαζί.
5800 εκ. ευρώ ευελπιστεί να ''εξοικονομήσει'' η κυβέρνηση με τα μέτρα του 2010 και 9650 από αυτά του 2011. Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκ. και εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκ. Αλλά τίποτα δε σταματάει γιατί έρχεται το 2012 με μείωση προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5 προς 1 και μείωση δημοσίων επενδύσεων 500 εκ. και τα μέτρα συνεχίζονται για το 2013 και το 2014..
''Πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι ξανά'' γιατί ''δεν υπάρχει σάλιο'' μας είχε πει ο κύριος Λοβέρδος. Ναι κύριε υπουργέ μας αλλά δε μας είπατε γιατί δεν υπάρχει σάλιο, που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά?? Εν αντιθέσει μας πήξατε με περίεργα ακαταλαβίστικα οικονομικίστικα σχόλια και παρατηρήσεις για να μας μπερδέψετε και αρχίσατε τα λογύδρια και τις απεραντολογίες για να καταλήξετε και πάλι ότι φταίει ο ταβερνιάρης, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος και ο περιπτεράς που επιδιδόμενοι όλοι στη φοροδιαφυγή δε μας δίνουν αποδείξεις..σωστά έχετε δίκιο τα δις και τα τρις που ''χρωστάμε'' είναι όλα χρέη του γείτονα..μας πείσατε!!
Δεν έχετε όμως πείσει ακόμα το γονιό που ψάχνει αγωνιωδώς για ένα βρεφονηπιακό σταθμό να βάλει το παιδί του, δεν πείσατε τους συμβασιούχους που ξέρουν πως οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν ποτέ, δεν πείσατε τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ότι είναι τόσο καλή και φτηνή εργασία, δεν πείσατε τους υπαλλήλους στο Ατλάντικ που μένουν χωρίς δουλειά ή τους άνεργους που τον τελευταίο μήνα πάνε στον ΟΑΕΔ και ακούνε ότι πλέον δεν είναι αυτός υπεύθυνος να τους βρει δουλειά.. Γιατί αυτή η κρίση είναι πρώτα και κύρια πολιτική. Ήταν οι δικές σας επιλογές που μας έφτασαν μέχρι εδώ. 35 χρόνια πολιτική που ευνοεί τους ήδη ευνοημένους και θάβει τους ήδη κατεστραμμένους.
Δεν έχουμε πειστεί κύριοι βουλευτές και θα το διαπιστώσετε λίαν συντόμως όταν ο κόσμος στις επόμενες εκλογές θα έρθει να αποδείξει πόσο χρεοκοπημένο είναι το πολιτικό σας σύστημα. Δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν καθόμαστε στ' αυγά μας..Όσο πιο πολλά μέτρα παίρνετε τόσο περισσότεροι θα γινόμαστε και κάποια στιγμή η εικόνα του Ντε Λα Ρούα να φεύγει με το ελικόπτερο από τη βουλή στην Αργεντινή δεν θα μοιάζει τόσο μακρινή!! Ε? κύριε Παπανδρέου..

Η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού γύρισε από τις όποιες διακοπές έκανε φέτος και είναι έτοιμη για νέους αγώνες και νέες συναντήσεις με τους πολίτες του Κορυδαλλού βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων προσπαθειών μας να δυναμώσουμε αυτήν την κίνηση με κύριο όπλο μας την αλληλεγγύη του λαού ενάντια στις επιθέσεις των ισχυρών. Καλώς σας βρήκαμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου