Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δίχως οίκτο...

Η ΟΛΜΕ γνωστοποίησε πρόσφατα στην κα. Διαμαντοπούλου την αξιοθρήνητη κατάσταση που θα επικρατήσει στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οι καθηγητές αναφέρουν ότι με τα νέα μέτρα και φυσικά με τις αλλαγές στη χρηματοδότηση των σχολείων μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη-μην τον ξεχνάμε δημοτικές εκλογές έρχονται- η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών θα μειωθεί στο 1/3 σε σχέση με πέρυσι. Εάν σε αυτό προστεθεί και η τεράστια αύξηση των κενών στα δημόσια σχολεία, η οποία φυσικά οφείλεται στο πρόωρο φευγιό πολλών καθηγητών που τρόμαξαν με την επιβολή των μέτρων αλλά και στη σημαντική μείωση προσλήψεων νέων εκπαιδευτικών, καταλαβαίνει κανείς ότι η ποιότητα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας πάει για φούντο.


Και όλα αυτά παρά τις γενναιόδωρες εξαγγελίες της κυβέρνησης πριν τις εκλογές (ενδεικτικά παραθέτουμε δήλωση στον κόσμο του επενδυτή στις 3/10/09 εν ολίγοις 1 μέρα πριν τις εκλογές: Η δική μας εμμονή είναι η δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους. [...] Θα αυξήσουμε τους πόρους που διατίθενται στην παιδεία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για 5% του τακτικού προϋπολογισμού σε ορίζοντα τετραετίας, και ένα δις ευρώ επιπλέον τον πρώτο χρόνο)

Σήμερα η κα. Διαμαντοπούλου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των Κλεφτών και των Αμαρτωλών αποφάσισε να μας πει την αλήθεια: η φετινή σχολική χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη.. κρατηθείτε έρχεται και το καλύτερο..και είναι καθήκον όλων των λειτουργών της εκπαίδευσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία. Έτσι μάλιστα τώρα είστε αντάξια των προκατόχων σας. Τα κάνατε έτσι όπως τα κάνατε και τώρα θα πληρώσουν τα σπασμένα οι δάσκαλοι, οι γονείς και φυσικά δυστυχώς και τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά που μεγαλώνουν χωρίς μέλλον. Την νέα γενιά που πριν ακόμη προλάβει να μετρήσει τον εαυτό της σε αυτήν την κοινωνία, πριν ακόμη προλάβει να βάλει πρώτη της είπατε ή μάλλον ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ να πατήσει φρένο. 


Σας έχουμε νέα κυρία υπουργίνα μας, τα παιδιά, οι μαθητές και οι φοιτητές αυτής της χώρας σας φτύνουν είτε μεταναστεύοντας και αφήνοντας αυτήν τη χώρα χωρίς το ειδικευμένο παραγωγικό δυναμικό της, είτε φωνάζοντας όταν του δίνετε τα φυλλαδιάκια σας για τις νέες εκλογές ότι μπούχτισε από σωτήρες. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανείς σας, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας...


Η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού στηρίζει τους αγώνες των καθηγητών, των ωρομίσθιων και μη διοριστέων καθηγητών των φοιτητών και των μαθητών, που ζητάνε μεγαλύτερη ΚΕΝΤΡΙΚΗ κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέχρι 25 μαθητές σε κάθε τάξη (που πάτε να στοιβάξετε τα παιδιά ανά 30 σε ετοιμόρροπα κουτιά) και διορισμούς ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών. 


Ορισμένα από τα στοιχεία που αναφέρονται πάρθηκαν από ανάρτηση του blog http://remember6may.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Συγκέντρωση υπογραφών για τους φόρους στο πετρέλαιο
    http://www.rthess.gr/signatures.asp
    Γιατί όχι; ας αντιδράσουμε όπως μπορούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή