Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η παρουσίαση του debtocracy...


Πριν από κάποιο καιρό είχαμε αναρτήσει ένα θέμα για το debtocracy, ένα ντοκυμαντέρ που μπορεί να ταρακουνήσει αρκετά, που λέει αλήθειες και δε φοβάται, καθώς οι  μόνοι χορηγοί του είναι οι θεατές που το στήριξαν... Θα χει ενδιαφέρον, λοιπόν να το παρακολουθήσουμε...
Την Τρίτη 12 Απριλίου ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ παρουσιάζει το Debtocracy/ Χρεοκρατία, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών, και που διανέμεται ελεύθερα.

Οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου - πρόσφατα απολυμένος από τον Σκάι 100.3 και Κατερίνα Κιτίδη συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους και δίνουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, ενώ, παράλληλα, παρακολουθούν την πορεία χωρών που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου και κατέβαλαν αντίστοιχη προσπάθεια με αυτήν της Ελλάδας. Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του '70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και παράνομου χρέους που βαραίνει και την Ελλάδα.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία και τον οικονομολόγο Λεωνίδα Βατικιώτη που υπογράφει αντίστοιχα την επιστημονική επιμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου