Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Προστασία του όρους Αιγάλεω

Για αυτούς μπορεί να είναι άλλη μια ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν 
Για μας είναι ο ανεκτίμητος φυσικός πλούτος της περιοχής


Η ιστορία του όρους Αιγάλεω είναι αρκετά παλιά και δυστυχώς αρκετά πονεμένη..Παρά το γεγονός ότι λόγω του εξαιρετικού πλούτου της περιοχής και της μεγάλης βιοποικιλότητας που τη χαρακτηρίζει, κανονικά προστατεύεται από το νόμο 2742 οι αρμόδιες δημοτικές αρχές έχουν αφήσει το όρος Αιγάλεω στο έλεος του Θεού..
Συνεχίζεται λοιπόν ακόμη και σήμερα η καταπάτηση αυτού του οικοσυστήματος με την εναπόθεση μπαζών, σκουπιδιών και βιομηχανικών καταλοίπων.
Τίθεται για άλλη μια φορά επομένως το ερώτημα: Για ποιο λόγο όταν πρόκειται να δοθούν άδειες για μεγάλα πολυκαταστήματα και να παραχωρηθούν τεράστιες εκτάσεις και ελεύθεροι χώροι στο ιδιωτικό κεφάλαιο η γραφειοκρατία ξεπερνιέται μονομιάς, ενώ όταν πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος όλοι νίπτουν τας χείρας τους???

Ρητορική ήταν η ερώτηση φυσικά αφού σε όλους μας πια είναι γνωστό πως τόσο το κράτος όσο και η δημοτική αρχή (που τώρα με τον Καλλικράτη θα μας έρθει παρεούλα με την Τρόικα) δεν θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους για τέτοια ζητήματα..
Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των πολιτών της περιοχής μας και του Αιγάλεω και θα μαστε κοντά τους μιας και το πιο δυνατό χαρτί που μας έχει μείνει και δεν μπορούν όσο κι αν θέλουν να μας το κλέψουν είναι η αλληλεγγύη.
Παρακάτω παραθέτουμε την πρόταση που κατατέθηκε από διάφορους φορείς για την προστασία του οικοσυστήματος όρους Αιγάλεω-Ποικίλου-λίμνης Κουμουνδούρου 


Αγαπητοί φίλοι,
στις 29-7-2010, καταθέσαμε στον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ), με αριθμό πρωτ. 2881 και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ-Γραφείο Υπουργού), με αριθμό πρωτ. 7655, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό και διαχειριστικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας. Στη πρότασή μας αναφέρονται για πρώτη φορά τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και αναλυτικά στοιχεία για την χλωρίδα και πανίδα.

Σας ζητούμε να υποστηρίξετε το αίτημά μας με την δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας μας.
Θα σας κρατούμε ενήμερους για τη εξέλιξη της υπόθεσης.

Ειρήνη Βαλλιανάτου, Τάσος Λύτρας, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Όμιλος για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη « ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ »,
Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου "Ο Δαφναίος Απόλλων", Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου.

Εδώ ολοκληρωμένη η πρόταση: http://xaidari.blogspot.com/2010/09/blog-post_30.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου