Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Κορυδαλλού για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το "νέο σχολείο" της Τρόικας


Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα (να το πάλι το δίλημμα στο προσκήνιο)




Τα σχέδια της κυβέρνησης-φερέφωνο των Τροικανών σχετικά με την εκπαίδευση ήταν γνωστά από την προεκλογική περίοδο, όταν από τότε ακούγονταν φωνές που μίλαγαν για τις επιπτώσεις του Καλλικράτη σε ένα σωρό τομείς στη ζωή μας... Μετά από τις Δημόσιες συγκοινωνίες είναι πλέον προφανές ότι πάνε να χτυπήσουν 2 από τα κυριότερα αγαθά του κοινωνικού κράτους, την Υγεία και την Παιδεία.
Πρώτο πρώτο στην ατζέντα τους λοιπόν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους "πιστωτές" τους ήταν το άνοιγμα του σχεδίου συγχωνεύσεων σχολείων που θα συνοδευτεί με το στοίβαγμα μαθητών σε 30άρια τμήματα.
Στον Πειραιά έχει δρομολογηθεί ήδη το κλείσιμο 3 σχολείων και 1 ΣΕΚ (υπουργική απόφαση 54201/Δ4/13-05-2010 και αναμένεται και το σχετικό ΦΕΚ), ενώ η πρόταση του Περιφερειάρχη προβλέπει συνολικά την κατάργηση περίπου 15 σχολείων. Ο περιφερειάρχης από την άλλη αρνήθηκε ακόμα και να δώσει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τη συγκεκριμένη εισήγηση, όταν του ζητήθηκε.
Οι αλλαγές αυτές ρημάζουν στην κυριολεξία τη μόρφωση και την καθημερινότητα των γονιών, των δασκάλων και των παιδιών.
Η κατάργηση σχολικών μονάδων θα οδηγήσει πολλούς μαθητές σε γειτονικά σχολεία, τα διδακτήρια των οποίων είναι ήδη υπερβολικά μικρά για να στεγάσουν μια αξιοπρεπή μαθητική ζωή.
Παράλληλα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής στο μάθημα και οι εκπαιδευτικοί λιγότερες δυνατότητες να βοηθήσουν εκείνα τα παιδιά που το χουν περισσότερο ανάγκη. 

 Το "νέο σχολείο" της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι από ότι φαίνεται ένα κρύο, άχαρο και απρόσωπο μαγαζί κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς. Χωρίς βιβλία για τα παιδιά, χωρίς καθηγητές με όρεξη να μεταδώσουν γνώση και το κυριότερο...χωρίς μαθητές με όνειρα.
Διεκδικούμε την Δημόσια και Δωρεάν παιδεία που μας αξίζει και προτάσσουμε τη γνώση και τη μάθηση απέναντι σ αυτούς που με οικονομίστικους όρους προσπαθούν να μας εξηγήσουν πόσο καλοί δούλοι θα γίνουν τα παιδιά μας μεθαύριο.
Η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού θα συμμετάσχει την Παρασκευή στην πρωτοβουλία συντονισμού δράσης των εκπαιδευτικών στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στη 1.30 το μεσημέρι...
Να είμαστε όλοι εκεί για να μην τους περάσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου