Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Για λίγους και «εκλεκτούς» το νέο σύστημα υγείας της Κυβέρνησης - Τρόικας

Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, το Υπουργείο Υγείας κάνει πρόβα στη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ σε όφελος του ιδιωτικού τομέα.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου «σκούπα», που επιχειρεί να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, υπερασπίζονται όχι μόνο τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους, αλλά, κυρίως, το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού στο πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό της υγείας.

 Τι αλλαγές προωθούν
- Σε ιδιωτικές εταιρείες το σύστημα προμηθειών: με σχεδόν φωτογραφικές ρυθμίσεις θα «επιβραβευθούν» κρατικοδίαιτοι ιδιώτες,
- Ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα στην εργολαβία ιατρικής εργασίας: γιατροί σκλάβοι με 700 ευρώ τον μήνα (πώς να περιθάλψουνε?)
- Ρυθμίσεις για τη διανομή του φαρμάκου: εμπορευματοποίηση του κλάδου με την εισβολή των super markets στο χώρο ενώ καταδικάζουν σε κλείσιμο χιλιάδες μικρά και μεσαία φαρμακεία
-Εισιτήριο στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων: και είναι μόνο η αρχή
-Συγχωνεύει νοσοκομεία με κύριο στόχο τη μείωση κλινών και δαπανών: με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης
- Δεν λαμβάνει καμία ουσιαστική μέριμνα για την εξασφάλιση προσβάσιμης και ποιοτικής Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες της χωράς.
-Εφαρμόζοντας και στο χώρο της υγείας το περίφημο 5:1 (5 φεύγουν, 1 προσλαμβάνεται): βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αποτέλεσμα
Με όλα τα παραπάνω η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας θα είναι στο μέλλον απαγορευμένη σε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, τόσο λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών όσο και τις εμπορευματοποίησης του κατά τα άλλα «δημοσίου χαρακτήρα» του τομέα της υγείας.

Απαιτούμε
Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων. Άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κλπ για πλήρη κάλυψη των αναγκών.
Η αξιοπρέπεια των υγειονομικών μπορεί να υπάρχει μόνον όταν υπάρχει αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους τους κατοίκους της χώρας.
Όλοι μαζί ενάντια στο «Κυβερνητικό Φακελάκι». Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της αντίστασης όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου