Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι του Πειραιά την Κυριακή 29/5 στην πλατεία Κοραή

 

Το σύνθημα "Ούτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ" πήρε πια άλλες διαστάσεις, πραγματικές διαστάσεις. Ο λαός παίρνει πια την κατάσταση στα χέρια του. Δεν αφήνει άλλους να παίρνουν αποφάσεις γι αυτόν. Άνεργοι, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι μαζεύονται εδώ και 3 μέρες στην πλατεία Συντάγματος βγάζουν σκηνές, διανυκτερεύουν, συνεδριάζουν και βγάζουν αποφάσεις για το παραπέρα...
Ήρθε η ώρα των αγανακτισμένων του Πειραιά να φωνάξουν εκεί που θα ακουστούν, σε μια λαϊκή συνέλευση, ανοιχτή και χωρίς ταμπέλες...Ήρθε η ώρα να χτίσουμε το αύριο όπως το θέλουμε εμείς και όχι όπως μας λένε αυτοί..
Ξυπνήσαμε και δε θα σταματήσουμε αν δεν φύγουν

1 σχόλιο:

  1. Επειδή η κατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα δεν απέχει και πολύ από το σκηνικό μεσαίωνα, ας συμμετέχουμε μαζικά σε δράσεις ενημέρωσης και πράξης. Τα Πανεπιστήμια, χώρος υποτιθέμενης προώθησης της γνώσης και διαμόρφωσης εν μέρει συνειδητοποιημένων ανθρώπων, πάνε να χάσουν και αυτή την υποβαθμισμένη λειτουργία τους, στα πλαίσια της οικονομικής εξυγείανσης εν μέσω κρίσης. Τα μέτρα δεν πρέπει να περαστούν, γιατί τότε η γνώση πραγματικά θα γίνει προνόμιο των λίγων, των πλουσίων, αυτών των ίδιων που αναπαράγουν και διατηρούν τις ελιτίστικες ιδεολογίες χειραγώγησης των μαζών. Μας θέλουν στερημένους από την οποιαδήποτε προοπτική, αναγκασμένους σε μια υποταγή μέσω της κοινωνικής και μορφωτικής μας απομόνωσης, κυνηγημένους κυνηγούς ενός καλύτερου μέλλοντος.

    Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ώρα 19:00, στην πλατεία Γαρδένας (περιοχή Ζωγράφου) ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, με την συμμετοχή φοιτητών και πανεπιστημιακών.

    Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ζωγράφου
    aganaktismenoizografou.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή