Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση της Κίνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με αφορμή τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Αύριο Παρασκευή 25η Μαρτίου η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού παρεμβαίνει στην παρέλαση...Το ραντεβού μας είναι 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας


Το  κρυφό σχολειό και το «Νέο Σχολειό» της Τρόικας


Όλα αλλάζουνε και όλα μένουν ίδια…

H κυβέρνηση και το ΔΝΤ έρχονται να κηρύξουν έναν πόλεμο ενάντια σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του (λέμε τώρα) κοινωνικού κράτους: τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Το άνοιγμα αυτού του πολέμου γίνεται με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων που συνοδεύεται από το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα.
Η κατάργηση σχολικών μονάδων θα οδηγήσει πολλούς μαθητές σε γειτονικά σχολεία, τα διδακτήρια των οποίων είναι ήδη υπερβολικά μικρά για να στεγάσουν μια αξιοπρεπή μαθητική ζωή. Παράλληλα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής στο μάθημα και οι εκπαιδευτικοί λιγότερες δυνατότητες να βοηθήσουν εκείνα τα παιδιά που το χουν περισσότερο ανάγκη. 
 Το "νέο σχολείο" της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι από ότι φαίνεται ένα κρύο, άχαρο και απρόσωπο μαγαζί κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς. Χωρίς βιβλία για τα παιδιά, χωρίς καθηγητές με όρεξη να μεταδώσουν γνώση και το κυριότερο...χωρίς μαθητές με όνειρα.
Διεκδικούμε την Δημόσια και Δωρεάν παιδεία που μας αξίζει και προτάσσουμε τη γνώση και τη μάθηση απέναντι σ αυτούς που με οικονομίστικους όρους προσπαθούν να μας εξηγήσουν πόσο καλοί δούλοι θα γίνουν τα παιδιά μας μεθαύριο.

Σε όποια κατάργηση-συγχώνευση σχολείων θα μας βρείτε μπροστά σας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 9616964, 697 4110667
Email: korydallos.metra.stop@gmail.com  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου