Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης δείχνουν το δρόμο...


Ο σύλλογος Επιβατών Θεσσαλονίκης έχει και παλιότερα αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει νίκες, όταν με παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες και αλλεπάλληλους αγώνες κατάφεραν να σταματήσουν τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα λεωφορεία. 
Μετά το νόμο και τις αλλαγές σε ότι αφορά τις ποινές που έχει να υποστεί ο "παραβάτης" που δεν ακυρώνει το εισιτήριό του, οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι δε μασάνε ούτε στις απειλές ούτε στους εκβιασμούς. 
Παρακάτω ένα άρθρο από μακεδονίτικο site που περιγράφει το περιστατικό ενός 25χρονου άνεργου, που κρατήθηκε χωρίς κανένα δικαίωμα στο λεωφορείο ενώ ζήτησε να κατέβει, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο. Μετά όμως από την επίσκεψη του συλλόγου των Επιβατών στο τμήμα δείτε ποια ήταν η κατάληξη για τους ελεγκτές... 

Από www.makthes.gr

Στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης-Ευκαρπίας οδηγήθηκε χθες το πρωί νεαρός επιβάτης του ΟΑΣΘ, μέλος της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», ο οποίος δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο της γραμμής 27 προς Σταυρούπολη.
Μαζί του στο τμήμα βρέθηκαν και οι δύο ελεγκτές που εντόπισαν την παράβαση. Μετά τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων, λόγω και του τριημέρου της Αποκριάς, το επεισόδιο έληξε χωρίς την υποβολή μηνύσεων, και όλοι γύρισαν σπίτια τους.
Ο 25χρονος άνεργος χρησιμοποίησε το λεωφορείο της γραμμής για να μετακινηθεί χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Οι δύο ελεγκτές που ανέβηκαν στο λεωφορείο τον εντόπισαν και του ζήτησαν την αστυνομική του ταυτότητα, την οποία ο νεαρός δεν είχε μαζί. Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο με κλειστές πόρτες για διάστημα είκοσι λεπτών, μέχρι να έρθουν αστυνομικοί. Ο 25χρονος διαμαρτυρόταν για παράνομη παρακράτησή του και ζητούσε να ανοίξουν οι πόρτες του αστικού για να κατέβει, ενώ σύγχυση επικράτησε και μεταξύ των υπόλοιπων επιβατών. Τελικά, στο σημείο έφθασε περιπολικό και ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης-Ευκαρπίας για εξακρίβωση στοιχείων, μαζί με τους ελεγκτές. Στο τμήμα έσπευσε ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» μαζί με τον νομικό σύμβουλο της οργάνωσης, για να προσφέρουν νομική υποστήριξη στον νεαρό στην περίπτωση που θα ήθελε να υποβάλει μήνυση για αναγκαστική παρακράτηση στο λεωφορείο. «Ο νεαρός ζητούσε να τον αφήσουν και οι ελεγκτές κρατούσαν κλειστές τις πόρτες, χωρίς να έχουν το δικαίωμα», δήλωσε στη «Μ» ο κ. Θεοδωρόπουλος.
Μετά την εξακρίβωση και την επί ώρες αντιπαράθεση, οι δύο πλευρές πείστηκαν να μην καταθέσουν μηνύσεις και να δώσουν άφεση αμαρτιών ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να παραμείνουν κρατούμενοι αυτές τις ημέρες μέχρι να εκδικαστεί το αυτόφωρο, την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη. «Την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο περιστατικό, θα υποβάλουμε μήνυση», δήλωσε στη «Μ» ο νομικός σύμβουλος των «Επιβατών».

Μπορείτε να βρείτε το άρθρο εδώ
και το blog των Επιβατών Θεσσαλονίκης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου