Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα συντονισμού Τοπικών Κινήσεων και Πρωτοβουλιών από όλη την Αθήνα


Κάλεσμα Συντονισμού Τοπικών Επιτροπών Αγώνα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 21/02, συνάντηση επιτροπών αγώνα από πολλές γειτονιές της Αττικής με στόχο το συντονισμό τους και την κοινή δράση. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας και ανταποκρίθηκαν συναγωνιστές από περισσότερες από 17 επιτροπές-πρωτοβουλίες. Επίσης, παρευρέθηκαν αγωνιστές και από δημοτικές κινήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις «παίζουν το ρόλο» επιτροπών αγώνα.

Θεωρήθηκε κρίσιμη παράμετρος ο συντονισμός των επιτροπών ώστε οι ημέρες δράσεις να έχουν όσο το δυνατόν ουσιαστικότερα αποτελέσματα.
 Ο συντονισμός επιτροπών μπορεί να λειτουργήσει συνδετικά και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη παρθεί για το ζήτημα, αξιοποιώντας παράλληλα τη δουλειά και τις εμπειρίες που αυτές έχουν κάνει.
Εκτιμήθηκε ότι το κίνημα ανυπακοής «Δεν πληρώνω» στα ΜΜΜ μετά από εβδομάδες δράσης και παρουσίας θα έχει συνέχεια και θα εξαπλωθεί, σε άλλες γειτονιές και άλλα ζητήματα.Η κατεύθυνση που μπήκε είναι να δημιουργηθούν επιτροπές κατοίκων σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές ώστε:
1.      Να αποκτήσει αυτό το κίνημα μόνιμες ρίζες με την τοπική κοινωνία μέσα απ’ τη δημοκρατική και πλατιά του συγκρότηση.
2.      Να δημιουργήσει εκείνους τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους μετατροπής του κινήματος ανυπακοής σε κίνημα ρήξης και ανατροπής με τις κυρίαρχες πολιτικές.

Την Τρίτη 1η Μάρτη, το πρωί, όπως είχε προταθεί, πραγματοποιήθηκε κοινή δράση σε αρκετούς σταθμούς μετρό (Αγ. Δημήτρης, Αγ. Αντώνιος, Αττική, Πανόρμου κλπ).
Συμμετείχαν συναγωνιστές από πολλές επιτροπές αγώνα και τα αποτελέσματα είναι καλά και ελπιδοφόρα σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο μετρό στη χειρότερη περίπτωση είναι άκρως ανεκτική προς τις δράσεις μας και στην καλύτερη περίπτωση είναι εξαιρετικά βοηθητική προς εμάς.

Το απόγευμα της 1ης Μάρτη, όπως επίσης είχε προταθεί, συμμετείχαμε, με πανό από αρκετές επιτροπές, στη συγκέντρωση του Συντάγματος (Ζωγράφου, 7ο διαμέρισμα, Πετράλωνα κλπ).
Περισσότερα από 1.000 άτομα βρεθήκαμε εκεί, όπου ήρθαν και αγωνιστές των μπλόκων της Κερατέας.
Στο Σύνταγμα, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με άλλες επιτροπές και ανθρώπους που θέλουν να ενεργοποιηθούν και δεν ήξεραν για την πρωτοβουλία συντονισμού επιτροπών αγώνα που έχει ξεκινήσει.

Στις 9 Μάρτη δρομολογήθηκε 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ και άρα, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό να βρεθούμε αγωνιστές, στη συγκέντρωση που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, από όσο περισσότερες επιτροπές γίνεται.

Λόγω αυτής της 24ωρης απεργίας και επειδή δεν θα είναι εύκολη η μετακίνηση, μετατίθεται το κοινό μας ραντεβού για νέα συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μάρτη, στις 18:30, στη Νομική (Σόλωνος).

Τηλ. Επικοινωνίας: Κατερίνα Γιαννούλια (6945 754555), Νίκος Πηρουνάκης (6936 838922)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου