Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 8-6-11


ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 8-6-11 ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ κ’ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Αποφασίζουμε να οργανώσουμε το συντομότερο δυνατό, ιδανικά την ερχόμενη εβδομάδα μια ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με το Σύνταγμα και την Άμεση Δημοκρατία κατά τα πρότυπα της 1ης «Ημέρας Χρέους». Θα καλεστούν 5 περίπου ομιλητές, που έχουν σχετικό έργο και μελέτες. Θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν και να αναλύσουν ιστορικά παραδείγματα, που πλησίασαν την άμεση δημοκρατία όπως π.χ. αυτά της Αρχαίας Αθήνας, των Ζαπατίστας κλπ. ή/και γνωρίζουν (ως συνταγματολόγοι) και μπορούν να προτείνουν τις αναγκαίες αλλαγές στο σημερινό ελληνικό σύνταγμα προς μια αμεσοδημοκρατική κατεύθυνση.


Αν η ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με το Σύνταγμα και την Άμεση Δημοκρατία είναι επιτυχημένη και υπάρχουν προτάσεις για νέους ομιλητές μπορεί να επαναληφθεί.



Για την προετοιμασία της ημέρας αυτής δημιουργείται ανοιχτή ομάδα οργάνωσής της. Σε αυτήν θα συμμετέχουν όσα από τα μέλη της αντίστοιχης ομάδας «ημέρας χρέους» θέλουν και μπορούν να προσφέρουν με την εμπειρία ή τις ιδέες-προτάσεις τους. Θα συμμετέχει βεβαίως ισότιμα οποιοσδήποτε θέλει και έχει να προσφέρει ιδέες και προτάσεις για τον τρόπο οργάνωσης και τους καλεσμένους ομιλητές. Ο ανοιχτός χαρακτήρας της ομάδας διασφαλίζει ότι όλες οι υπάρχουσες προτάσεις και απόψεις θα τεθούν, θα συζητηθούν και θα συμβάλλουν ή θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες της ημέρας Συντάγματος και Άμεσης Δημοκρατίας.


Η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας θα γίνει το Σάββατο στις 19:00 στον χώρο 18, όπου και θα καθοριστεί νέος χώρος και χρόνος εάν υπάρχει ανάγκη. Εφόσον η ομάδα μπορεί να παραμείνει ζωντανή και μετά την ημέρα που θα οργανώσει, θα παραμείνει σε διαρκή επαφή με κάθε έναν που έχει προτάσεις για ένα αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα, ώστε κάποια στιγμή να ετοιμάσει προτάσεις συνταγματικής αλλαγής προς την ΛΣ της Πλατείας Συντάγματος ή/και προς μια πολύ ευρύτερη «εθνοσυνέλευση» του συνόλου της χώρας.


Για να διαβάσετε όλες τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μπείτε στο site real-democracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου