Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

To Μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει!! Όλοι στους δρόμους

Ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ζητά η Πλατεία Συντάγματος. "Διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν" αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης το βράδυ της Τετάρτης.
"Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο σαν να είναι ένα απλό νομοσχέδιο" επισήμανε ομιλητής για να διαμορφώσει την πρόταση "Να το βγάλουν σε ονομαστική ψηφοφορία. Για να ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί, που θα το έχουν ψηφίσει. Και να μην περάσει με λίγους βουλευτές και έναν εισηγητή".
Παράλληλα αφίσα, που θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας υπογράφουν από κοινού η Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος, Λαϊκές Συνελεύσεις από γειτονιές και άλλες πόλεις, καθώς επίσης και από συνδικάτα - σωματεία. "48 ώρες στο δρόμο! Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο" είναι το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες συζήτησης του νέου Μνημόνιου.
Στη Λαϊκή Συνέλευση της Τετάρτης η Ομάδα Εργασίας "Δράσεις για το Μεσοπρόθεσμο" κατέθσε κείμενο - πρόταση, το οποίο και υπερψηφίστηκε. "Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ,  δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας" αναφέρει το Ψήφισμα και συνεχίζει: "Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη  Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας.
Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου  περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε  ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!
Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!"
Και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν διαδικασίες σχεδιασμού και συντονισμού. Σήμερα Πέμπτη θα υπάρξει συζήτηση συντονισμού των Λαϊκών Συνελεύσεων για τις 48ωρες δράσεις.
"Μετά από εδώ τι; Ανιχνεύοντας εναλλακτικές σ' ένα κόσμο, που καταρρέει"

Συνέλευση Λαϊκής Διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη και στις 7:30 μ.μ. με θέμα τις εναλλακτικές δυνατότητες και τις οικοκοινότητες. Ο αρχιτέκτονας - ερευνητής Εναλλακτικών Κοινοτήτων Νίκος Αναστασόπουλος θα μιλήσει για τα σύγχρονα εναλλακτικά κινήματα. Το μέλος της συλλογικότητας "Σπόρος" Ηλίας Ζιώγας θα αναφερθεί στην Εγχρήματη Αλληλέγγυα Οικονομία, ενώ για την Αχρήματη Αλληλέγγυα Οικονομία θα μιλήσει μέλος της Ομάδας "Τράπεζα Χρόνου", που από την πρώτη στιγμή έχει συγκροτηθεί στην πλατεία. Σε παρουσίαση Οικοκοινοτήτων θα προχωρήσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Χατζηθωμάς. Επίσης ο οικοκαλλιεργητής Γιώργος Κολέμπας θα μιλήσει για την Παραγωγή της Εγγύτητας, ενώ τέλος το μέλος της Συλλογικότητας "Σκόρος" Ηρακλής Παναγούλης θα αναφερθεί στο θέμα "Πλατεία και Εγχειρήματα".

Πλατεία Συντάγματος, 23 Ιούνη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου