Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκαν από βουλευτές οι Γ. Φλωρίδης και Εκ. Νασιώκας και Κίνημα Αμφισβήτησης του ΓΑΠ

Κίνημα αμφισβήτησης του Γ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, συγκαλείται εκτάκτως η ΚΟ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του κόμματος, μετά τους χειρισμούς για τον  σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν 35 υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟ. Δεκτό το αίτημα από τον πρωθυπουργό, στις 4 μ.μ. η συνεδρίαση, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, απαντούν άλλοι βουλευτές. Παραιτήθηκαν από βουλευτές οι Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρ Νασιώκας. Να μην μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα. Ζητώ να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε προσερχόμενη στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου. Ερωτηθείσα τι πρόκειται να συζητηθεί απάντησε: «Τα πάντα».

Με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές περισσότερων από 35 βουλευτών, που ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ. Θετικός ο πρωθυπουργός στο αίτημα και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του βουλευτή Β' Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος έκανε λόγο για «έλλειμμα στη διακυβέρνηση της χώρας» και ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας ηγεσία, δήλωσε και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Εγώ δεν δίνω ψήφο, αν δεν πειστώ ότι θα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε».
Κατά πληροφορίες έχει συνταχθεί κείμενο, με το οποίο αμφισβητείται η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ και άλλοι βουλευτές φέρονται έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Της δήλωσης της κ. Παπανδρέου προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει ότι «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο».

Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η παραίτηση από το βήμα της Βουλής του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα.

«Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα» είπε, επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, «με γνώμονα το λαϊκισμό».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Νασιώκα.

«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του αμέσως μετά τη δήλωση παραίτησης του Έκτορα Νασιώκα.

«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Προς αναβολή η συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο

Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι πολιτικές εξελίξεις, και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης. 


πηγή το βημα
και in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου