Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Κορυδαλλού, 18 Ιουλίου 2011

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση και την ανοιχτή προκλητική στάση της σε ότι αφορά τους στόχους της σε σχέση με την ψήφιση του μνημονίου, του εφαρμοστικού νόμου και του μεσοπρόθεσμου. Ενώ ψηφίσαν τα απεχθή νομοσχέδια ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για να μη χρεοκοπήσουμε, όπως είπαν, τώρα συζητάνε χρεοκοπία ενώ το μοναδικό τους πρόβλημα είναι το πως θα τη βαφτίσουν, επιλεκτική ή προσωρινή ή ελεγχόμενη, για να μας την σερβίρουν πιο εύκολα.
Παραμένοντας στους δρόμους και τις πλατείες για δύο μήνες συνεχίζουμε ως εξής:
  1. Θεωρούμε το χρέος απεχθές και αρνούμαστε την πληρωμή του. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε. Απαιτούμε τώρα ακύρωση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των μέτρων που προβλέπονται σε αυτά.
  2. Αρνούμαστε να καταβάλουμε κεφαλικούς φόρους και χαράτσια για την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους που αποδεδειγμένα καταλήγουν στις τσέπες των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων.
  3. Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο “επενδυτή” να μη σκεφτεί να πλησιάσει σε δημοπρασία ή εκποίηση δημόσιας περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει.
  4. Προειδοποιούμε τις τράπεζες να μην προβούν σε οποιαδήποτε κατάσχεση ή πλειστηριασμό κινητής ή ακίνητης ιδιοκτησίας πολιτών και καλούμε τον λαό να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών, δηλώνοντας παρόντες και αλληλέγγυοι σε κάθε θιγόμενο συμπολίτη μας την ώρα του πλειστηριασμού. Δεν είναι δυνατόν οι τραπεζίτες που έχουν λάβει εγγυήσεις περίπου 100 δισεκατομυρίων από τα χρήματα του ελληνικού λαού να ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να ενημερώνουν την λαϊκή συνέλευση για να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη συγκέντρωση την Κυριακή 24/07/2011 στο Σύνταγμα, για την επέτειο της πτώσης της χούντας και για το δικό μας ΟΧΙ στη σύγχρονη κοινοβουλευτική δικτατορία. Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας και τις συνελεύσεις μας για ενημέρωση των πολιτών καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας σαν λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού στην πανελλαδική συνάντηση όλων των πλατειών, στις 3 Σεπτέμβρη 2011 στο Σύνταγμα.
Δεν φεύγουμε από τις πλατείες αν δε φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια, χρέος αλλά και όταν φύγουν θα παραμείνουμε μέχρι την κατάκτηση της άμεσης δημοκρατίας, για την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την δικαιοσύνη.

Απαιτούμε δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, συγκοινωνία.
Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων.
Όχι στο κλείσιμο του Λοιμωδών.
Καμιά ιδιωτικοποίηση κοινωνικών Υπηρεσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου