Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

"Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" καταλήφθηκε-Σήμερα 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Το γαλλικό πλοίο "Dignite" (Αξιοπρέπεια) του στόλου της Ελευθερίας ΙΙ καταλήφθηκε από Ισραηλινούς κομάντο. Έχει χαθεί πλέον κάθε είδος Αξιοπρέπειας και Δικαίου από τις κυβερνήσεις-υπηρέτες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Να σημειώσουμε ότι το γαλλικό πλοίο ήταν το μόνο που κατάφερε να ξεφύγει από την απαγορευση του απόπλου και να φθάσει κοντά στη Γάζα.
Θα γίνει συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα..

Παρακάτω παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Διεθνούς Συντονιστικού του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ όπως κοινοποιήθηκε λίγο πριν την περικύκλωση της "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ" από τους Ισραηλινούς...και τη διακοπή καθε επικοινωνίας με τα μέλη της αποστολής.

Το Dignité στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού προς τη Γάζα
**Το μικρό Γαλλικό πλοίο μεταφέρει ένα μήνυμα που δεν μπορεί να αποσιωπηθεί.
[ΑΘΗΝΑ] Η Συντονιστική Επιτροπή του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Μένουμε Άνθρωποι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας αγκυροβόλησε σε διεθνή ύδατα, το Γαλλικής σημαίας πλοίο Dignité / Al Karama έχει πλέον ξεκινήσει για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του προς τη Γάζα. Ευχόμαστε σε όλους όσοι βρίσκονται στο πλοίο καλή τύχη και υπενθυμίζουμε στο Ισραήλ να απόσχει από κάθε παρέμβαση στο σκάφος μας καθώς αυτό θα διασχίζει τον παράνομο και απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό που το Ισραήλ έχει επιβάλλει στην Λωρίδα της Γάζας.
Το γεγονός πως το Dignité ξεκίνησε το ταξίδι του από Γαλλικό λιμάνι και πως η Γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει σε μια πρωτοβουλία πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι, σε μεγάλο βαθμό, η αιτία που το πλοίο συνεχίζει την αποστολή του. Το Dignité και οι επιβάτες του -από την Γαλλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Τυνησία- αντιπροσωπεύουν τον στολίσκο που καθυστέρησε εξαιτίας πράξεων δολιοφθοράς και της σκανδαλώδους συνενοχής της Ελληνικής κυβέρνησης στις Ισραηλινές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές του έναντι της Γάζας, τις οποίες η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε ως “ομαδική τιμωρία”. Αλλά εκπροσωπούν επίσης την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του κινήματος του Στόλου της Ελευθερίας να αποπλεύσει μέχρι ο αποκλεισμός να σπάσει. Η ιδέα πως ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα μπορούσε να αποτραπεί παρερμηνεύει τη φύση του μη βίαιου αυτού κινήματος και τη δύναμη του σκοπού του.
Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των πλοίων στάθηκε αδύνατο να αποπλεύσει από τα Ελληνικά λιμάνια, ο στολίσκος κατάφερε να αναδείξει τον φαύλο χαρακτήρα των πολιτικών του Ισραήλ ενάντια στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί ηγέτες έδειξαν την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν τον εκφοβισμό, τα ψέματα, τον οικονομικό εκβιασμό, τις απειλές βίας και τις δολιοφθορές ώστε να σταματήσουν τα πλοία, που ήδη αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού είχαν παραδεχτεί πως δεν μεταφέρουν όπλα. Αυτό αποδεικνύει με σαφήνεια πως ο Ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας δεν βασίζεται στην “ασφάλεια”, αλλά έχει σκοπό να τιμωρήσει τον Παλαιστινιακό λαό, αποστερώντας την ελευθερία του και κρατώντας τον αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το Ισραήλ θεωρεί πως βρίσκεται στο απυρόβλητο και συνεχίζει να προσβάλει την ανθρωπότητα, εξαιτίας και της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να λάβει απτά μέτρα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Πράγματι, όπως είδαμε πρόσφατα στην Ελλάδα, ορισμένοι σημαντικοί παίκτες -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ε.Ε.- είναι άμεσοι συνένοχοι στα Ισραηλινά εγκλήματα. Για αυτό τον λόγο η διεθνής κοινωνία των πολιτών έχει κινητοποιηθεί λαμβάνοντας άμεση δράση.
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα συμπεριφερθεί το Ισραήλ καθώς το Dignité θα πλησιάζει στη Γάζα, ωστόσο μπορούμε να πούμε πως -όπως οι Ισραηλινές απειλές και η βία έχουν αποτύχει κατά το παρελθόν να αποτρέψουν την μη βίαιη παγκόσμια αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό- αυτοί που βρίσκονται στο μικρό Γαλλικό πλοίο έχουν την πρόθεση να φτάσουν στον προορισμό τους. Το Dignité μεταφέρει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τους πολίτες του κόσμου στους πολίτες της Γάζας και ολόκληρης της Παλαιστίνης, πως η βία του Ισραήλ δεν μπορεί να μας αποσιωπήσει.
Όσο το Dignité συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα, αποδεικνύοντας πως η θέληση της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών δεν μπορεί να πτοηθεί, τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Μένοντας Άνθρωποι ανασυντάσσονται ώστε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον πολιορκημένο λαό της Γάζα και τους εκατοντάδες χιλιάδες απλούς πολίτες ανά τον κόσμο που στήριξαν οικονομικά και οργάνωσαν αυτή την πράξη αλληλεγγύης.
Όσο ο παράνομος αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζει να υφίσταται, πλοία θα βγαίνουν στη θάλασσα για να τον αντιμετωπίσουν, όσο το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή, τον εποικισμό και την βίαιη καταπίεση των Παλαιστινίων και οι κυβερνήσεις μας θα τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι σε όλα αυτά, το κίνημα της παγκόσμιας αλληλεγγύης θα κινητοποιείται ώστε να τα αμφισβητεί άμεσα.  Η ιστορία δείχνει πως ενώ το Ισραήλ στερεύει από επιλογές, εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί..
Επί του πλοίου βρίσκονται*:
1.       Stéphane Corriveau (Καναδική Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα)
2.       Dror Feiler (Σουηδική πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα και Πρόεδρος των Ευρωπαίων Εβραίων για μια Δίκαιη Ειρήνη, συνθέτης - μουσικός)
3.       Hilaιre Folacci (Ναύτης)
4.       Jérôme Gleizes (Ευρωπαίοι Πράσινοι Οικολόγοι)
5.        Jacqueline Le Corre (γιατρός, Κολλεκτίβα 14 Υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα -PCF),
6.        Jean Claude Lefort (επίτιμο μέλος του γαλλικού Κοινοβουλίου),
7.        Jo Leguen (Navigator),
8.        Claude Léostic (Εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Ένα γαλλικό καράβι για τη Γάζα και Σύλλογος Γαλλία /Παλαιστίνη/ Αλληλεγγύη - AFPS) .
9.       Yamin Μakri (Kολλεκτίβα 69 Yποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού),
10.    Omeyya Naoufel Seddik (Τυνησιακή Ομοσπονδία για την ιδιότητα του πολίτη και στις δύο πλευρές της Μεσογείου- FTCR, πολιτικός επιστήμονας),
11.    Βαγγέλης Πισσίας ( Συντονιστής, Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας)  
12.    Τhomas Sommer - Houdeville (Εκπρόσωπος πρωτοβουλίας Ένα Γαλλικό καράβι για τη Γάζα -  Διεθνής Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Παλαιστινιακού λαού - CCIPPP,  ερευνητής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής-IFPO),
13.    Yannick Voisin (καπετάνιος).  
14.    Derradji Ayyash, δημοσιογράφος  του Al Jazeera.  
15.    Stéphane Guida, εικονολήπτης για το Al Jazeera.  
16.    Amira Haas, ισραηλινή δημοσιογράφος στην εφημερίδα Haaretz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου