Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος 1/7/11


1. Ανακοίνωση προς τη Λαϊκή Συνέλευση από το freedom Flotilla και τη θεματική συνέλευση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μετά τη δολιοφθορά που σημειώθηκε σε δύο από τα πλοία της αποστολής την περασμένη βδομάδα, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι σχεδόν όλος ο στόλος της ελευθερίας επιχειρείται να απομονωθεί, ώστε να μην αποπλεύσει για τη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού στη λωρίδα της Γάζας.
Οι έντονες διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται στην αποστολή έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και μετά από παράκληση της επιτροπής του στόλου σας ανακοινώνουμε ότι σε επίσημη υπουργική απόφαση:
Ο υπουργός Προ.Πο Χ.Παπούτσης εκτελώντας προφανώς εντολές της ισραηλινής κυβέρνησης ζήτησε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να κυκλώσουν τουλάχιστον 5 πλοία απαγορεύοντας κάθε κίνηση σε αυτά, στο αμερικάνικο πλοίο δε κουκουλοφόροι προτάσσουν τα όπλα τους στους ακτιβιστές.
Κατόπιν τούτου και μετά από συνεδρίαση της steering committee του στόλου της ελευθερίας, αναμένουμε με δική τους απόφαση να εγκρίνουν άμεσα την ενεργή στήριξη της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας συντάγματος με στόχο να πετύχουμε την άρση κάθε αποκλεισμού και περιορισμού της αποστολής.
Οι προτάσεις της θεματικής συνέλευσης περιλαμβάνουν πορεία προς το υπουργείο Προ.Πο, άμεση εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού υλικού και την αμέριστη συμπαράσταση με καταγγελτικό προς το υπουργείο ψήφισμα που θα απαιτεί τον άμεσο απόπλου της αποστολής από κάθε ελληνικό λιμάνι.
office@shiptogaza.gr
ΥΠΕΡ
2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έγινε σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση. Βάφτηκε με το αίμα δεκάδων τραυματιών και σημαδεύτηκε από την κρατική βία και καταστολή με τόνους χημικών ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας.
   Οι μόνοι που χαιρέτισαν την ψήφισή του ήταν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ. Αυτοί  που θα ωφεληθούν είναι οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές και όσοι ποντάρουν στη φτώχεια και  την εξαθλίωση του λαού μας και των άλλων λαών. Τα κανάλια που τους στηρίζουν για  ακόμα μια φορά  έπαιξαν το γνωστό αποπροσανατολιστικό, συκοφαντικό τους ρόλο,  παρουσιάζοντας εικόνες που τους βόλευαν.
   Το κίνημα έσπασε στην πράξη τη λογική της κρατικής βίας, απαντώντας στις διαδοχικές  δολοφονικές επιθέσεις των πραιτωριανών της κυβέρνησης με ανεπανάληπτη  αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη, συντροφικότητα. Ήρθαμε για να μείνουμε. Δυναμώνουμε  καθημερινά, βαθαίνουμε τις ρίζες του κινήματός μας. Δε θα φύγουμε, αν δεν φύγουν  μνημόνια, μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε μεταμφίεση τα υπηρετεί,  ξεπουλώντας το μέλλον του λαού. Θα ανατρέψουμε το μεσοπρόθεσμο και όλα τα σχέδιά  τους στην πράξη.

   Το πνεύμα της πλατείας δεν ηττήθηκε ποτέ. Υπάρχει παντού στην Ελλάδα και στο τέλος θα  νικήσει, ανεξάρτητα από το όνομα της πλατείας. Θα μείνουμε στις πλατείες. Δε θα φύγουμε,  αν δεν φύγουν όσοι μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται. Έχουμε το δίκιο με  το μέρος μας. Είναι μερικές δεκάδες, είμαστε εκατομμύρια.
   Μετά το μεσοπρόθεσμο και την όλη τακτική της κυβέρνησης έχουμε μπροστά μας μια  οικονομική χούντα και έτσι πρέπει να δρομολογήσουμε την πολιτική μας και τη δράση μας.
Την Κυριακή καλούμε ξανά σε πανευρωπαϊκό κάλεσμα και μέρα δράσης. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00.
Απαιτούμε την κατάργηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) που έδρασαν τις προηγούμενες μέρες σαν στρατό κατοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Απαιτούμε την απαγόρευση της χρήσης χημικών από την αστυνομία. Η συγκεκριμένη τακτική των δυνάμεων καταστολής συνιστά πράξη πολέμου ενάντια στους κατοίκους της Αθήνας.
Ζητάμε τη σύλληψη του υπουργού Προ.Πο  Χ.Παπουτσή ως ηθικού αυτουργού για την εγκληματική δράση της αστυνομίας.
Ζητάμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων...
Για κάθε μέτρο εφαρμογής του μνημονίου-μεσοπρόθεσμου θα παίρνουμε και θα υλοποιούμε αποφάσεις συγκεκριμένων δράσεων-πράξεων αντίστασης (π.χ. Αποκλεισμός της Βουλής) για να μην περνάνε τα επιμέρους μέτρα (π.χ. Νομοσχέδιο για την παιδεία).
Όσον αφορά στον έκπτωτο πλέον θίασο που χειροκρότησε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και όσους τόσα χρόνια βάλανε τις τράπεζες και τις μπίζνες τους πάνω από τις ζωές μας να μην τρέφουν αυταπάτες ότι θα τους αφήσουμε να το εφαρμόσουν. Έχει ήδη καταψηφιστεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που εναντιώθηκαν κατά τη 48ωρη απεργία και θα καταργηθεί στην πράξη. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΣΟΤΗΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΥΠΕΡ
3. Επειδή η άμεση δημοκρατία δεν είναι τιμοκατάλογος για να ψωνίζει ο καθένας ό,τι τον βολεύει, ζητώ από τη λαϊκή συνέλευση να θυμηθεί ξανά την αρχή της λογοδοσίας. Προτείνω να διαβουλευτούμε και να αποφασίσουμε ότι όλες οι ομάδες εργασίας θα λογοδοτούν-ενημερώνουν τη συνέλευση για τις δράσεις που έκαναν και δεν έκαναν. Η πρότασή μου είναι να οριστεί η λαϊκή συνέλευση κάθε Τετάρτης σαν αποκλειστικά απολογιστική και σ' αυτήν να συζητάμε όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν από τις ομάδες. Όλα τα παραπάνω να ισχύσουν επίσης και για τις θεματικές συνελεύσεις.
ΥΠΕΡ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ
4. Για Άρειο Πάγο, Δικαστήρια να γίνει διαδήλωση
ΥΠΕΡ
5. Οι ομάδες εργασίας της λαϊκής συνέλευσης να κάνουν καταλήψεις σε δημόσια κτίρια.
ΚΑΤΑ
6. Πορείες και διαδηλώσεις έξω απ' το σπίτι του αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Προ.Πο
ΥΠΕΡ
7.Να καλέσουμε τους έντιμους αστυνομικούς σε ανυπακοή στις εντολές εναντίον του λαού που διαδηλώνει ειρηνικά και σε συστράτευση με το κίνημα των Αγανακτησμένων πολιτών.
ΚΑΤΑ
8. Προσθήκη να ενσωματωθεί στο αρχικό ψήφισμα. Συγκεκριμένες δράσεις αντίστασεις.
ΥΠΕΡ
9.Να συνεχιστεί να υπάρχει η ομάδα μεσοπρόθεσμου ως ομάδα δράσης ανατροπής του μεσοπρόθεσμου για ακτιβισμούς και δράσεις ενάντια στο μεσοπρόθεσμο. Κάθε μέρα 19:00 στα σκαλάκι της Όθωνος
ΥΠΕΡ
10. Ημερίδα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
ΥΠΕΡ
11.Μαζική πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Συρίας σε συνεργασία με τη συριακή κοινότητα. Να βάλει τραπεζάκι στην πλατεία η συριακή κοινότητα
ΥΠΕΡ
12. Ημέρα συζήτησης για τον τρόπο που θα πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.
ΥΠΕΡ
13.Να τραγουδήσουμε το “Πότε θα κάνει ξαστεριά” την Κυριακή.
ΚΑΤΑ
14. Οργάνωση σωματείων βάσεις και καταλήψεις σε χώρους δουλειάς για να μη χαθούν  θέσεις δουλειάς και να μην χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα.
ΚΑΤΑ
15.Ανοιχτό κάλεσμα στους κλάδους που πλήττονται από την εφαρμογή του μνημονίου για ενημέρωση και συνεργασία μαζί μας.
ΚΑΤΑ
16.Στόχος η εξάπλωση του κινήματός στη βάση αιρετών και ανακλητών αντιπροσώπων.
Πάει για διαβούλευση
17. Προσθήκη στο χθεσινό κείμενο multimedia
Ωστόσο, οι πραιτωριανοί παρά τις δολοφονικές τους επιθέσεις δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν το χώρο. Κι αυτό οφείλεται στα μέλη των ομάδων εργασίας και τους διαδηλωτές απ' όλη τη χώρα που με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη δεν εγκατέλειψαν ποτέ. Κι αυτό με μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ελευθερία τους. Η ιστορία γράφεται από τους τρελούς και τους ρομαντικούς.
ΥΠΕΡ
18.Γλέντι το Σάββατο βράδυ με κρητική και ποντιακή μουσική με μάθημα χορού πριν το γλέντι στις 8. Η συνέλευση θα γίνει κανονικά στις 21:00, το γλέντι μετά τα μεσάνυχτα.
ΥΠΕΡ
Ανακοίνωση
Αύριο η ομάδα international communication and support έχει στις 19:00 συνάντηση για πανευρωπαϊκή δικτύωση ενημέρωσης. Αύριο δίπλα στην ομάδα μετάφρασης.
20. Ταμείο Αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες. (Θα πρέπει να υπάρξουν τρεις άνθρωποι επώνυμα που θα αναλάβουν με συγκεκριμένο τρόπο σε συνεννόηση με τους συλληφθέντες που χρειάζονται να τα συγκεντρώσουν).
ΥΠΕΡ
21. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει απ' τα αφεντικά του λεφτά να σώσει το σύστημά του. Να στείλουμε κι εμείς μια επιστολή που να λέει ότι δεν αναγνωρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα και το χρέος. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων έχουν περάσει απ' τη Βουλή, για να ξέρουμε ποιος έφαγε και τι;
ΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου